HíreK / aktualitások

Bemutatjuk a háziorvost, aki évek óta a mélyszegénységben élők egészségéért küzd

Lejárt

Az egészségnevelést már az óvodában el kellene kezdeni, utólag ugyanis nagyon nehéz a rossz szokásokat megváltoztatni – véli az a Tiszadobon praktizáló háziorvos, aki immár ötödik éve küzd a mélyszegénységben élő helyiek jövőjéért. Kezeletlen betegségek, dohányzó gyerekek, egészségtelen táplálkozás, elavult hiedelmek – ezek kivétel nélkül feladják a leckét Szerényi Nikolettának, ám ő ezt egy cseppet sem bánja. Azt reméli, munkája gyümölcse idővel beérik, és tud valami maradandót alkotni. Tevékenységéért Érdemérem Díjat is kapott.

Bővebben …...

Sajtóközlemény

Lejárt

Ismét egyedülálló elismerésben részesülhetnek a hazai háziorvosok a Richter Érdemérem Díjnak köszönhetően

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnerei együttműködésének eredményeként életre keltett Richter Érdemérem Díj olyan egészségügyi szakemberek számára kerül odaítélésre, akik jelentős és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az orvostudomány és a gyógyszerészet területén.

A rangos szakmai elismerésre 2023-ban is várják azon Magyarországon tevékenységet végző háziorvosok jelentkezését, akik szakmai teljesítményükkel nagy mértékben járulnak hozzá az egészségügyi szektor folyamatos fejlődéséhez és előrehaladásához.

Bővebben …...

Az elismerés táplálja a tudományt – első alkalommal adták át a Richter Érdemérem Díjakat

Lejárt

A magyar modern gyógyszeripar megteremtőjeként is számontartott Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából idén hirdették meg először a Richter Érdemérem díjat. A Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával életre keltett elismerésre három kategóriában is várták azon háziorvosok pályázatait, akik a mindennapi munkájuk mellett időt és energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy növeljék az egészségügyi ellátás színvonalát, ezáltal minél jobban szolgálják a társadalom érdekeit. A hiánypótló kezdeményezést nagy érdeklődés övezte, és számos kiemelkedő pályamű született. A zsűri által kiválasztott három díjazott 2022. október 21-én ünnepélyes díjátadó keretében vehette át a Richter Érdemérem elismert.

Bővebben …...