HíreK / aktualitások

„Ötvenen várnak, csöng a telefon, egy beteg pedig ott ül előttem. Erre kerestünk megoldást” – Cserni István az Erodium rendszerről

Lejárt

Köztudott, hogy a háziorvosok leterheltek, ráadásul a helyzet folyamatosan romlik, hiszen egyre több praxis áll üresen szakemberhiány miatt. Dr. Cserni István húsz éve látja el a verőcei betegeket, és hogy ez minél gördülékenyebben menjen, néhány informatikus segítségével kifejlesztett egy rendszert. Az Erodiumot azóta már több mint háromszáz praxisban használják, kitalálója pedig a közelmúltban Richter Érdemérmet vehetett át a fejlesztésért.

Bővebben …...

„Aki úgy kezdi a háziorvoslást, hogy nem látott előtte újraélesztést vagy infarktust, az biztos nehezen boldogul” – Szente Szilvia háziorvos

Lejárt

Abban, hogy a beteg bizalmába férkőzzünk és megossza velünk a problémáját, a kommunikációnak óriási szerepe van. Sokszor még annál is nagyobb, hogy tudjuk, kell-e antibiotikum egy torokfájásra – vallja Szente Szilvia, aki a közelmúltban vehette át a Richter Érdemérem különdíját betegkommunikáció kategóriában.

Bővebben …...

„Van, hogy az asszisztensem mellé ülnek, mert azt hiszik, ő az orvos” – így gyógyít az ország egyik legfiatalabb háziorvosa

Lejárt

Azzal a céllal szerezte meg a szakvizsgáját, hogy átvehesse nagymamája óbudai háziorvosi praxisát. Meggyőződése: ha valaki nem tesz semmit az egészsége megőrzéséért, akkor rajta az orvos sem biztos, hogy tud segíteni. Szigorú rendszert vezetett be tehát, amivel alig négy év alatt óriási változásokat ért el a betegek életében. Második alkalommal ismerték el a háziorvosokat Richter Érdemérem Díjjal, idén a betegekkel való kommunikációjáért Dr. Kádár Emese vehette át a kitüntetést.

Bővebben …...

Bemutatjuk a háziorvost, aki évek óta a mélyszegénységben élők egészségéért küzd

Lejárt

Az egészségnevelést már az óvodában el kellene kezdeni, utólag ugyanis nagyon nehéz a rossz szokásokat megváltoztatni – véli az a Tiszadobon praktizáló háziorvos, aki immár ötödik éve küzd a mélyszegénységben élő helyiek jövőjéért. Kezeletlen betegségek, dohányzó gyerekek, egészségtelen táplálkozás, elavult hiedelmek – ezek kivétel nélkül feladják a leckét Szerényi Nikolettának, ám ő ezt egy cseppet sem bánja. Azt reméli, munkája gyümölcse idővel beérik, és tud valami maradandót alkotni. Tevékenységéért Érdemérem Díjat is kapott.

Bővebben …...

Sajtóközlemény

Lejárt

Ismét egyedülálló elismerésben részesülhetnek a hazai háziorvosok a Richter Érdemérem Díjnak köszönhetően

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnerei együttműködésének eredményeként életre keltett Richter Érdemérem Díj olyan egészségügyi szakemberek számára kerül odaítélésre, akik jelentős és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az orvostudomány és a gyógyszerészet területén.

A rangos szakmai elismerésre 2023-ban is várják azon Magyarországon tevékenységet végző háziorvosok jelentkezését, akik szakmai teljesítményükkel nagy mértékben járulnak hozzá az egészségügyi szektor folyamatos fejlődéséhez és előrehaladásához.

Bővebben …...

Az elismerés táplálja a tudományt – első alkalommal adták át a Richter Érdemérem Díjakat

Lejárt

A magyar modern gyógyszeripar megteremtőjeként is számontartott Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából idén hirdették meg először a Richter Érdemérem díjat. A Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával életre keltett elismerésre három kategóriában is várták azon háziorvosok pályázatait, akik a mindennapi munkájuk mellett időt és energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy növeljék az egészségügyi ellátás színvonalát, ezáltal minél jobban szolgálják a társadalom érdekeit. A hiánypótló kezdeményezést nagy érdeklődés övezte, és számos kiemelkedő pályamű született. A zsűri által kiválasztott három díjazott 2022. október 21-én ünnepélyes díjátadó keretében vehette át a Richter Érdemérem elismert.

Bővebben …...