Sajtóközlemény

A gyógyszerészek szakmai eredményeinek elismerése új fejezetet nyitott a Richter Érdemérem történetében: a Magyarországon gyógyszerészi tevékenységet folytató szakemberek most először nyújthatták be pályaműveiket a díj elnyerésére. A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnere, a Magyar Gyógyszerészi Kamara 3 kategóriában várta a hazai gyógyszerészek pályamunkáit. Idén a betegkommunikáció, a prevenció, valamint a tudomány és innováció területén elért egyedi ötleteket, hatékony megoldásmódokat díjazta a szakmai zsűri.

A Richter Érdemérem célja, hogy a hazai egészségügyi ellátórendszer különböző területein dolgozó szakemberek elkötelezett munkájának díjazásán túl támogatást nyújtson az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok széleskörű elterjedéséhez, amelyek hosszú távon elősegíthetik a hazai egészségügy további modernizációját is.

REE20231117

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató gyógyszerésze Dr. Némethné Dr. Ignácz Andrea lett. Ide kattintva megismerhetik a győztes pályázati anyagát.

A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Pető Szabolcs Botondot részesítette különdíjban. Pályázati anyaga ide kattintva elérhető.

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató gyógyszerészének járó címet Dr. Hadnagy Ádám kapta. Pályázati anyagát ide kattintva ismerhetik meg.

A kategória különdíjasa Dr. Kovács Gabriella lett, pályázati anyaga szintén elérhető erre a linkre kattintva.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző gyógyszerésze a zsűri döntése alapján Dr. Virágné Dr. Vizdák Márta lett. Az ő pályázati anyagát is megismerhetik az alábbi linkre kattintva.

Különdíjat ebben a kategóriában Dr. Birinyi Péter kapott a pályamunkájáért. Pályázati anyagát ide kattintva tekinthetik meg.

„A gyógyszerészek számára meghirdetett Richter Érdemérem díj lehetőséget ad arra, hogy méltó elismerésben részesíthessük az egészségügyi ágazat pótolhatatlan szakembereit, akik nem egyszerűen a gyógyszer expediálással segítik a betegeket és a gyógyító munkát, de szorosan együttműködve az orvosokkal, széleskörű szaktudásukkal nap mint nap hozzájárulnak a gyógykezelések hatékonyságának növeléséhez és a páciensek megfelelő tájékoztatásához is. Azzal, hogy idén számukra is lehetőséget biztosítottunk a 2022-ben alapított szakmai elismerés elnyerésére, a betegellátás területén mutatott rendkívüli szerepüket szeretnénk kihangsúlyozni.” – nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke.

„A Richter Érdemérem díjak átadása felemelő pillanat volt mind a gyógyszerész, mind a teljes egészségügyi szakma számára, hiszen ez az esemény ismételten ráirányította a figyelmet a gyógyszerészek nélkülözhetetlen munkájára. A magyar gyógyszergyártó vállalatnak köszönhetően a mai nap folyamán azok a kiváló szakembereink részesülhettek méltó elismerésben, akik a mindennapok során rendkívüli elhivatottsággal szolgálják a betegek érdekeit, csakúgy, ahogy gyáralapító Richter Gedeon tette azt a XX. század első felében” – jegyezte meg Dr. Brezanóczy Ferenc, a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai bizottságának elnöke.

A Richter Érdemérmet elnyerő gyógyszerészek elismerésül bruttó 2.000.000 forint értékű díjazásban részesülnek, továbbá a díjazottak jó gyakorlatai a www.richtererdemerem.hu weboldalon is elérhetővé válnak, hogy a jövőre nézve is inspirációként szolgálhassanak a szakma többi tagja számára.

További információ:

Beke Zsuzsa
Richter Gedeon Nyrt.
PR és kormányzati kapcsolatok vezető
PR és kormányzati kapcsolatok osztály
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +3620 916 4507